Düğün: Her genç kızın rüyası mı gelin adayının kabusu mu?


Düğün! Düşünmek bile sizi korkutuyor mu? "Böyle bir organizasyonun altından kalkabilecek miyim?" sorusu içinizi yerken "Ama bu benim düğünüm!" diye de hiç denemeden kaybettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Başarılı bir düğün yapmış olan - ki inanın başarısız olan çok düğün var!-her çift, altın anahtarın iyi planlama olduğunu söyler. Ayrıca iyi bir planlama stres seviyenizi de azaltacaktır. Tabii ki düğünlerde ufak tefek aksaklıklar olur, bunları kendinize dert etmedikçe sayılarının da azaldığını fark edeceksiniz... Şimdi gelelim düğünü planlamaya:

Huzurlu bir düğün hazırlığı için 6 altın ipucu:


Zaman ayırın: Hazırlık için sanıyorum ki en iyisi haftalık programınızda düğün hazırlığı için bir kaç gün çalışmaya ayırın. Bu zamanlarda erkek arkadaşınız, en yakın akadaşınız, ailelerle oturup detayları konuşun. Böylece ilerde oluşabilecek karmaşalara yer bırakmazsınız.

Görev paylaşımı: Detayları belirleyip listeleyin ve bu listeyi ikiye bölün. Bence sevdiğiniz ve yapabileceğinizi düşündüğünüz işleri seçmeniz ve devamında erkek arkadaşınızla bu iş bölümü konusunda teyidleşmeniz işleri kolaylaştıracaktır. Bu arada arkadaşlar, aile bireyleri gibi üçüncü şahıslara görev dağılımından pay vermenizi tavsiye etmem!Ne de olsa bu sizin düğününüz, bu tür organizasyonlarda işi yürüten kişi sayısı arttıkça koordinasyon ve iş akışı zorlaşabilir.

Esneklik: Belki siz damadın smokinini beğenmediniz, bu arada o da masa düzenlerinden hoşnut olmayabilir. Bu sizin olduğu kadar damadın da düğünü yani bazı noktalarda uzlaşmaya açık olmalısınız. Eğer bir konuda tamamen eşinize karşıysanız, bunu büyütmeden, yumuşak bir dille söyleyin. Bu arada eşinizin neden böyle bir seçim yaptığını da öğrenin. Belki ikinizin de istekleri çok benzer olabilir.

Detaylar:Konu düğün hakkında çiçekçi, catering, fotoğrafçı gibi profesyonellerle anlaşmaya geldiğinde çok dikkatli olmak lazım. Burda anahtar tüm isteklerinizi detaylarıyla anlatmanız. Bir anlaşma yapıyorsanız, belge üzerindeki tarih, saat ve yer gibi ayrıntıları iyice kontrol etmeden imzalamayın.

Bütçe: Bence biraz araştırma yapın, sonra da bir bütçe belirleyin. Düğünü planlamaya bütçenizi belirledikten sonra başlayın. Aksi halde hayalinizdeki gösterişli düğünü gerçekleştirmenizin karşılığında yıllarca ödemeye devam edeceğiniz bir yükün altına girdiğinizi farketmek hoş olmayacaktır.

Planınıza sadık kalın: Öncelikle bir düğün defteriniz olsun. Tüm detaylar ve belgeler için (faturalar, anlaşmalar, fikirler, aklınıza gelen herşey...) bu defteri kullanın. Böylece hem kafanızı kolayca toplayabilir hem de zaman ilerledikçe eskiden yapılan görüşmeleri ve varılan kararları rahatlıkla hatırlayabilirsiniz.

----------------------------------------------------------------------------------

HATA 1: Yeni evlenecek çiftlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, düğün tarihine 3-4 ay zaman kalana kadar düğün hazırlıklarına başlamamaktır. Çok kısa zamanda birçok işi başarmaya çalışmak hem sizi yorar hem de gereksiz bir baskı yaratır. İmkansızı başarmaya çalışmayın! Evlilik tarihinizi aldıktan sonra, hangi işin ne zaman yapılacağı konusunda zamanlamaları belirleyin. Bu konuda internetteki birçok siteden yardım alabilirsiniz, ben de yakında bu konuda bir giriş yapacağım.