Internette Türkçe Gelinlik Sayfalarının Adresleri ve Yorumlarım

Google gibi bazı arama motorlarında "gelin, gelinlik, nişanlık, abiye" gibi kelimeleri arattım; sonuçları inceledim; çıkan sitelerin adreslerini ve siteler hakkındaki yorumlarımı da altlarına ekledim. Sizlere kolay gelsin... Cidden gelinlik resimleri aramaksa amacınız "Ben nasıl yaptım?" başlıklı girişimde bahsettiğim sitelere göz atmanızı öneririm.



http://www.husniyemoda.com.tr

Sanıyorum gelin ve gelinlik konusuna en ciddi yaklaşan Türkçe site. Bir gelinlik moda evi olarak da ismini epey duyduğum bir kurum (sanıyorum aynı kurum). Gelelim burdaki gelinliklere: Öncelikle resimler öncelikle artistik bir havada, ben detayları daha rahat görebileceğim, daha sade pozlar verilen ve gölge oyunlarının daha az olduğu görselleri tercih ederim. Fakat bu kadar detaylı düşünülmüş içerik ve uygulama olan siteler bir çok geline hem fikir verebilir hem de bu kişilerin daha fazla arama yapmasına gerek kalmayabilir. Bakılmaya değer bir sayfa. Ayrıca online satış da yapıyorlarmış ama gelinliği online almak ne kadar akıl karı bilemedim!



http://www.gelinlikcenneti.com

Gelinlik resimleri, modelleri, gelin başları, moda evleri gibi pek çok gelin ve gelinliğe dair başlıklar bulunan site, gelinlere yardımcı olmaktan çok içerik toplamak için hazırlanmış bir site hissi veriyor. Bu siteden arama yapmaktansa burda göreceğiniz konu başlıklarını teker teker Google'da aratsanız daha tatmin edici sonuçlar alacağınızı sanıyorum.


http://www.cesitliilanlar.com/list/list.asp?ktgr_id=3035

Bir ilan sitesi, gelin ve düğüne dair bir çok resmi ve aynı konularda başlıkları birarada görseniz de bu sayfadan sağlıklı sonuçlar alınacağını sanmıyorum.


http://www.fotohit.net/details.php?image_id=5545&mode=search&sessionid...

Gelin resimleri bulabileceğiniz başka bi sayfa ama beni tatmin etmedi. Yabancı sayfalarda da dil bilmeden resim bulunabilir ki bu gibi syfalardan çok daha tatminkar sonuçlar alınabilir.


http://www.gelinlikler.biz

Çok reklam olsa da bir çok gelinlik moda evinin linkini topladığı için kullanışlı olabilecek bir rehber denebilir. Yine de bu sayfadan sonra epey bir arama daha yapmak gerekiyor.


http://www.gelinlikabiye.com.tr/2008 gelinlik

Hüsniye Moda'nın gelinlik ve abiye resimleriyle açılan sayfadan Hüsniye Moda sayfasına bağlanılıyor. Aslında tek başına bir site değil, HM için yapılmış bir ek sayfa diyebiliriz. Sanıyorum bu cins pek çok sitesi var HM'in. En iyisi HM'nın kendi sayfasına direk girmek bence.


http://www.evlilikalisverisi.com/Gelinlik-x-gelinlikler-x-G-4002_DANTE...

Yukarda bahsettiğim gibi başka bir Hüsniye Moda sayfası, sanıyorum bu tür sayfaları artık teker teker sıralamaktansa hemen bu cümlenin devamına sıralamak daha iyi olacak.
http://www.brautkleid.us/detay.asp?id=154198782



http://www.gelinlik21.com

Birçok resim bulabileceğiniz başka bir rehber nitelikli site. Bence bu sitenin iyi tarafı bir Uzman TV ekranında gelinlik seçme konusunda bulabileceğiniz klip. İngilizce bir siteden alınmış iyi ama çok da ayrıcalıklı olmayan kıyafet resimlerini bulabilirsiniz.


http://realist.web.tr/arama/?nedir=nisanliklar+2008

"Nişanlık" diye arama yaptığınızda çıkabilecek sayfalardan biri ama bence arayanlara yardımcı olmaktansa reklam amaçlı başka bir içerik sitesi.


http://www.gelinlik.org/

Birçok geline yardımcı olabilecek başka bir gelinlik sitesi; hem gelinlik modelleri hem de tavsiyeler bulabileceğiniz bir site.


http://www.gelinlik.com

İşte başka bir model ve tavsiye sitesi. Buradaki reklmalar da çok çeşitli, oralardan da değişik fikirler çıkabilir mesela gelin başl ve ayakkabısı hakkında.


http://www.evliliksiteleri.com/evlilik/gelinlik-5.htm

Uzak durulası bir sayfa daha, buradan birşeyler çıkarmak için zaman harcamak yerine Google'da sıfırdan arama yapmak daha iyi bence.


http://www.ecemgelinlik.net


Macintosh'da hiç resim göremeim ama açılışı sıkıcı olan bir başka modaevi sitesi sanıyorum. Bu gelinlik işini çok ağdalı ve rüküş hale getirenyerlerden biri hissi verdi bana giriş ama dediğim gibi sayfaları gezemedim.


http://www.gelinlikresimleri.info/


Bissürü gelinlik resmi var, başka pek bi şey yok. Ama gelinlikleri hem net hem de detaylarıyla görebiliyorsunuz bence çok önemli bir noktayı yakalamışlar. Resimler de hoş yani gelinlikler. Rüküş ve sıkıcı durmuyorlar ama çok olağanüstü şeyler de bulacağınızı sanmıyorum. Bu arada gelinlikler Akaylar'dan.


http://www.evliliksarayi.com

Çok karışık bir görüntü! Düğün, evlilik, gelinlik vs konusunda çok linki olsa da konuları yansıtan görsel destek ve hissiyat eksik. Erkek elinden çıkmış gibi duruyor...


http://www.gelinlikevi.net/index.html

Melek Atuk' un - sanıyorum kendisi terzi - modacı vs... - diktiği veya beğenip dikebeileceği portföy olarak sunduğu internetten toplama bir çok gelinlik resminin olduğu bir site. Terzi arıyorsanız burayla irtibata geçebilirsiniz, konuşup görüşmeden diktirilecek kişiye karar verilmez, fakat seçtiği resimler biraz fazla "Beyaz Atlı Prens Arayan Kızlar" için gibi.


http://www.gelinlikevi.net/index.html


Adeta 8o'lerden kalm hissiyatı veren görüntü kalitesi çok iyi olmayan bissürü gelinlik resmini burda bulabilirsiniz.


http://www.dugunum.com/Gelin-Fotograflari/thumbnails.php?album=3


İrili ufaklı reklamlardan çok karmaşık duran bir sayfa. Yine bir erkek yapmış. İnternetten toplama onlarca gelinlik resmi ve binlerce konuyla ilgili kelime buşunan bence içerik bulundurmak için hazırlanmış bir site.