Pastalar

Düğün pastasında aynı derecede nem taşıyan iki unsur var bence: Görüntüsü ve tadı. Bir süğün pastasında bu ikisinden asla taviz verilmemeli. Yani nasılsa düğün yapıyoruz herkes birşeyler yiyor, pasta o kadar önemli değil demek büyük hata! Unutmayın, kimse düğündeki yemekleri hatırlamaz ama düğün pastasından herkes konuşur! Düğünler rejim düşünülecek yerler değildir; herkes yer içer danseder... Rejim düğün için değil öncesi ve sonrası içindir. Dolayısıyla pastanın içindekileri rejim listesine uydurmaya çalışmak hiç de iyi bir fikir değil!

Görüntülerine hayran kaldığım tarifleri sizle paylaşmak istedim...


İşte düğününüzün sanat eseri. Düğün teması, gelin ve damadın kıyafetlerindeki unsurların hatırlatıldığıbir göz ziyafeti.
Beyaz çiçek şekerlerle süslenmiş şeker hamuru kaplı bu pasta
Gail Watson' dan. Renk bakımından biraz tutucu görünse de üç katta kullanımış ince lacivert kurdele bu ziyafete sofistike bir görünüm kazandırmış.






Mükemmel dairelerin üst üste kullanıldığı bu pasta aslında sadece dört katlı. Vanilya ve ahududu tadlarının baskın olduğu bu pastanın dış kısmında da aynı tatlarda krema kullanılmışç. Pembe ve yeşil kurdelelerle süslenip üstüne taze çiçekler yerleştirilmiş. Hem damağa hem gözlere hitabeden bu pasta eğlenceli bir düğünün imzası gibi. Teşekkürler Buttercream Collections.






İşte bir düğünü pek çok benzerinden ayrıabilecek bir parça! Beş katlı bu pastada ne görüntü ne de tat bakımından ödün verilmiş: Çizgiler, puantiyeler, sepet örgüler. Yeşil, kahverengi, sarı ve krem renginin hakim olduğu pastanın 3 farklı tadı var: Çikolata dolgulu, Irish Cream ve bademli kek ve ahududulu krema. Benzerleri için Elegant Confections'a bakabilirsiniz.






Gateaux sunar: İki katlı bu pastada gelinlikte kullanılan desenler hakim. Badem kremalı pastanın içiyse çikolata dolgulu.










Şekerden kurdeleler ve lalelerle süslü 4 katlı pastayı Rolf's yapmış. İki katında vanilya dolgusu kullanılan kekin alt iki katıysa çikolatalı kek ve ahududu kremalı.









Wolfgang Puck'un 3 katlı pastasında çikolata süslemesi kullanılmış ve mora çalan taze çiçeklerle süslenmiş.










4 katlı kremalı pasta yeşil orkidelerle süslenmiş. Aynı çiçeğin gelin buketinde ve süslemelerde de kullanıldığını düşünün. İçi için herhangi bir tat seçilebilir ama ben nane ve fıstıklı bir tadı tavsiye ederim. Resimdeki pasta Carlyle on the Green den.