Düğün için 21 Güzellik önerisi


Suya dayanıklı makyaj! Rimelinizin suya dayanıklı (waterproff) olduğundan emin olun, böylece hem makyajınız daha kalıcı olur hem de göz yaşlarına dayanır. Eğer waterproof rimeller çok ağır bir his ve duruş veriyorsa ilk katı normal rimel son katı da hafif bir waterproof rimelle geçmenizi öneririm.

Çizgilere dikkat. Koyu füme, lacivert ve bordo gözkalemi için en ideal renklerdir. Siyah ve kahverengiyse çok ciddi durur, özellikle düğününüz açıkhavada veya gündüzse.

Açılın... Açık tenliler elmacık kemiklerinde beyaz bir gölge, daha koyu ten rengi olanlarsa şeftali veya vanilya tonlarında gölgeler sizi açıcaktır.

Şekil verin. Gözlerinize kontur yapın ama yoğun renklerden kaçının.

Kaşlarınıza gölge. Saç renginize uyan bir tonda gözkalemi veya farla kaşlarınızı belirginleştirin.

Kırmızıdan kurtulun. Gözlerinizin kızarmasına veya yorgun gözükmesine karşın daha önce kullandığınız bir marka göz damlasını hazır bulundurun.

Ayrıca: Duvağınızı seremoniden sonra
çıkaracaksanız anneniz veya yakın arkadaşlarınızdan
birinin kuaförünüzden bunun nasıl yapılacağını
öğrendiğinden emin olun. Düğününüzün ortasında
saçlarınızın dağılmasını istemezsiniz.

Tatlı yanaklar. Allığınızı unutmayın. Yanaklarınızdaki bir parça renk anında yüz gerdirme operasyonu gibi olacaktır. Açık tenlilere pembe tonları, koyu tenlilereyse daha kırmzımsı tonlar idealdir.

Sıkarsanız sıkılırsınız... Düğününüzden önceki gün yüzünüzde bir kızarıklık veya sivilce belirirse ellerinizi yüzünüzden uzak tutun, sivilceler dokunulmadıklarında daha çabuk geçerler. Eğer sivilce büyüyorsa bir cildiyeciye danışıp kortizon iğnesi uygulamasını isteyebilirsiniz böylece sivilce anında küçülücektir.


Karıştırmaktan korkmayın.
Kameralar belirgin makyaj çizgileini yakalar! Makyajınızı yedirip karıştırdığınızdan emin olun, özellikle göz çevrenizde.


Işığa çıkın.
Makyaj yaparken en iyisi doğal ışıktır. Mümkünse makyajınızı bir pencerenin önünde yaptırın. Eğer doğal ışık mevcut değilse parlak bir ışık mesela halojen lambalar kullanın.

Yanınızdan ayırmayın. Dudaklarınız için birçok rengi karıştırsanız da makyajınızı tazelemek için yanınızda en az bir ruj bulundurun.

Dişlerinizi gösterin.En yumuşak dudaklara sahip olsanız da dişleriniz sarıysa gülümsemek istemeyebilirsiniz. Düğününüzden en az bir ay önce eczanelerde bulabileceğiniz bir diş beyazlatma sistemi kullanın.


Isıyı arttırın. Eğer düğününüz erken bir saatteyse veya zamanınız darsa saçınız için kullanılacak malzemeleri (bigudi, maşa gibi...) önceden (kuaförünüz gelmeden) hazırlayın ve ısıtın.


Saçlarınızı dinlendirin. Düğününüzden önceki hafta saçınıza bir gün ayırın ve profesyonel bir masaj yaptırın. Bu mesaj hem kendinizi iyi hissettirir hem de saç köklerinizi canlandır. Masajın devamında da derin nemlendirici uygulaması uygulayın.


Dik oturun. Eğer bir otelde hazırlanıyorsanız yüksek bir bar sandalyesi isteyin. Böylece makyajcınızla göz seviyesinde olabilirsiniz. Eğer böyle bir imkan yoksa altınıza bol yastık koyup oturduğunuz yeri yükseltin.

Yayın. Eğer ten renginizin eşit yayılmasını istiyorsanız göğsünüzde ve boynunuzda bronzlaştırıcı pudra kullanın böylece teniniz ışıldayacaktır ama yüzünüzden de çok farklı gözükmeyecektir.

Kıyafetinize dikkat! Ama dekoltenizde fondoten kullanmayın, gelinliğinizin leke olmasını istemezsiniz.

Korunun!
Özellikle açıkhavada evlenecekseniz 30 veya üstü korumalı nemlendirici kullanın. Sandığınızdan daha çok güneşe maruz kalıyor olabilirsiniz ki o zaman da resimlerde pespembe çıkabilirsiniz.

Işıldayın. Biraz parlak bir renk kullanın dudaklarınızda. Ten rengi veya kahve tonları resimlerde solgun durabilir özellikle beyaz giydiğinizi göz önünde bulundurursanız. Eğer normalde doğal tonları kullanıyorsanız pembe temelli bir renk daha koyu renkler kullanıyorsanız alışık olduğunuz tonları temel olarak kullanın ve daha açık pembe tonlarında bir renkle tamalayın.

Alanınızı belirleyin. Saçınız yapılırken en iyisi göz seviyenizde bir ayna bulunmasıdır. Sandalyenizin sırt kısmının da alçak olması kuaförünüzün rahat çalışmasını sağlar. Yakınlarda fiş bulunması da önemli bir detay. Uzatma kablosu bulundurmak iyi bir önlem olacaktır.