Gelinlik Siparişinden Önce

Gelinliğinizi diktirmeye nikahtan altı ay önce başlayın. Unutmayın gelinliğiniz ne kadar erken biterse çıkabilecek aksaklıkları gidermek o kadar kolay olur. Modaevleri ve tecrübeli terziler fazla bir değişiklik yapılmadığı taktirde hazır modelleri 1 ay gibi bir sürede bitirirler. Ama yei modellerde yapım-dikim süreci zahmetli olduğundan daha da uzun sürer; dört veya beş prova gerekir. Son provada gelinlik nerdeyse hazırdır, bu provada son rötüşlar yapılır ki bunlar genelde kilo alıp vermenizle alakalıdır. Eğer düğününüze altı aydan az bir zaman kaldıysa tavsiyem gelinliğiniz için bir butiğe başvurmanızdır.

Modaevi / terzinizi seçerken tavsiyeler, araştırmalar bir yana en önemlisi sizin içinizin rahat ettiği bir yer olması önemlidir. İlk provanızda sizden sutyen, ayakkabı, (gerekiyorsa) korse ve aksesuarları getirmeniz istenecektir. Burası çok önemli: tüm bunların hazır olması gelinliğin dikilmesinde çok önemlidir. İç çamaşırınız ölçünüzü, ayakkabınızın topuk boyu eteğin boyunu belirleyecektir. Unutmayın küçük bir değişiklik gelinliğinizin üstünüzde planlanandan çok farklı durmasına sebep olabilir.

İstediğiniz modeli gelinlikçinize açık bir şekilde anlatmalı, mümkünse resim veya çizim üstünde anlaşmalısınız. Unutmayın bu noktada modacınız size yol gösterecektir.Burada dikkat etmeniz gereken gelinliğinizin vücudunuzla bir bütün olmasıdır. Sadece modaya bağlı kalarak seçim yapmak da çok doğru değil. Bu arada bir tavsiye vermek istiyorum: sade bir nikah töreni için sade az boncuklu ve işlemelerle süslenen modelleri tercih etmek, iri yapılı gelinlerin kabarık modellerden kaçınmak ve iki parçalı ,bustiyerli hafif kabarık daha sade işlemeli modelleri tercih etmeleri uygun olacaktır.