15 modelde moda gelin saçları

Klasik gelin saçı modellerinin günümüze uyarlanmış halleriyle düğününüzde mükemmel saç stilini yakalayın.

Couture dalgalar
Saçınızın hacmini arttırmak için önlerini arkada toplayın arkalarını açık bırakın. Arada bir kaç tane kendi halinde dalgayı yanlarda bırakmayı unutmayın.









Saçınıza hacim kazandırmaktan korkmayın. Açık bırakılan saçlar spreylenip düzgün tarandığında ve göz alıcı tokalarla tüm gece dans etseniz bile yüzünüzü kapatmayacaktır.










Ortadan ayrılan saçlar sade bir görünüm olacaktır ama yandan ayrılan saçlar çok daha özenli durur ve nerdeyse tüm yüz şekillerine uyar. Ensede toplanan topuz ve şık mücevherlerle tamamlandığında her zaman şık ve sofistike bir stildir. Saçlarınızı toplasanız da açık da bıraksanız önemli olan öncelikle biraz hacim katmaktır. Havluyla nemi alınan saçlarınızı köpükleyip başınızı öne eğerek kurutursanız istediğiniz hacmi yaratabilirsiniz.







Farklı tonlar gevşek örülmüş saçlarda ışıltı ve hareket yaratır, sırf bu yüzden saçınıza özellikle içte kalan kısımlarına gölge yaptırmayı düşünebilirsiniz.










Retro şıklık
Aslında bu yarısı toplu yarısı açık saç bantlı tarama sondakikada yapılmış gibi gözükse de bir klasik olmaya aday. İnceden kalına kadar tüm saç tiplerine uygun olan bu stil için tek gereklilik uzun saç. Bu stilde en önemli unsur ne kadar saçı nerden toplayacağınız ki topladığınız saçlar yüzünüzü açarken elmacık kemiklerinizi takip etmeli ve yüz şeklinizle uyum içinde olmalı.




Gerçek Romantizm
Toplanıp dağılmış saç taramasının biraz daha gevşek versiyonu olan bu stilde kullanılacak saç aksesuarları daha şık veya daha günlük görünüm için önemli rol oynuyor.






Örgülü düşük topuz
Şirin ve sofistike birarada toplanmış: Bu yumuşak görünümlü düşük topuz deniz kıyısındaki kutlamalar veya görkemli balo salonlarındaki düğünler için uygun bir saç modeli.









Bu sezon açık bırakılan saçlar her zamankinden daha revaçta. Özellikle de gevşek dalgalar toka veya tarakla yanlarda tutturulduğunda.





Taranıp dağıtılmış

Stilistler saç toplama şekillerinde daha yaratıcı olduğu bugünlerde stiller daha rahat şekillerdeler. Plaja da balo salonuna da uygun bu zarif görünüm "mükemmel" durmamasıyla harika bir etki yaratıyor. Bir seferin asla bir sonrakinin aynısı olmaması da bu stilin özelliği.



Tanrıça stili:
Alıştığımız topuzlara alternatif olan bu kendi halindeki topuz için saçlar önce kıvırtılmış sonra hafif bükülerek rasgele tutturulmuş, böylece bozuldukça düzeltilmesi de çok kolay olan bir model elde edilmiş. Özellikle dalgalı veya kalın ve zor şekle giren saçlarda çok iyi sonuçlar verebilecek bir saç modeli. Saçınız dalgalı veya kalın telli değilse, saçlarda doku elde etmek için öncelikle kremler veya köpük gibi malzemelerle saç hazırlanmalı.




Modern Kuş Kafesi:
Eğer ayakkabılar kıyafeti tamamlıyorsa o zaman saç aksesuarınız kesinlikle saç stiliniz oluşturur. Bu eskiye özenilmiş kafes modeli duvağın modern uygulaması olan saç bandı modern romantizmi saçlara taşıyor.







Yanda At Kuyruğu
Eğer saçınızı toplamadan evden çıkamayanlardansanız hergünkü saç modelinizi romantic bir dokunuşla gözden geçirin: İşin özü spor-şık görünüşü yumuşak ve düğüne yakışır bir hale sokmak. Ön taraftaki hacimli dalgalarınızı kulağınızın üstünden geçirerek kenarda rahat bir şekilde toplayın. Özellikle sırtı açık veya düşük sırt dekolteli gelinliklere yakışan bu stilde yumuşak ama sofistike bir görüntü elde edebilirsiniz.






Saç modelinize alışılmamış aksesuarlarla çok farklı bir hava verebilirsiniz. 1940’lardan esinlenen bu modeled tavuskuşu tüyleri ve fileyle duvak fikrine yepyeni bir anlam katmış.









Eski Yeniden
Yumuşak şekillendirilmiş tutamlarla klasik ensede topuz her zaman kullanılabilir ama bu yeni şık bitirişle yepyeni bir görüntü kazanıyor. Bu yumuşak şekilli bitiriş geleneksel stile modern bir hava katıyor. Omuz hizzasında veya daha uzun saçlar için ideal olan bu modelde postiş de kullanılabilir. Topuzu tam ensede veya asimetrik olarak da konumlandırabilirsiniz.




Düz ve sade
Bugünlerde prenses gibi görünmek için taca ihtiyacınız yok. Yandan taranmış sade duruşlu saçlarınızı kristal ve çiçeklerle süslü aksesuarlarla tutturduğunuzda alternatif bir taç etkisi yaratabilirsiniz. Düğün gibi özel bir günde saç aksesuarlarını az ve öz kullanmak önemli. Bu stil her türlü saçda uygulanabilir.