Gelinlik 101: Gelinlik Alışverişinin 15 Bilinmesi Gerekeni

Maliyetler Gelinlik bütçenizi sadece gelinlik oluşturmaz, duvak, saç süslemeleri, ayakkabı, iç çamaşırı hatta mücevherleriniz bu bütçeye dahil. Ayrıca gelinliğinizi hazır alıyorsanız, bir terzide üstünüze göre düzelttirmek isteyebilirsiniz ki bu da ek bir maliyettir.
Görünümünüz Töreni niah dairesinde düğünü ise başka bir yerde yapıyorsanız, nikahta daha kapalı bir görünüm tercih edebilirsiniz. Bu durumda dantel bir bolero veya bir şal kullanmak isteeyebilirsiniz.

Zamanlama Evet meşgulsünüz ama unutmayın Cumartesi günleri alışveriş yapacağınız yerler de yoğun oluyor. Bu yüzden haftaarasında zaman ayarlayıp daha etkin bir alışveriş yapabilirsiniz.
Tasarruf Etmek Harcamaları aşağıda tutmak için bir numaralı tiyo el işi ve dantelden uzak durmaktır, illa kullanmak istiyorsanız da makul miktarda tutmaktır. Ayrıca gelinlik mağazalarında da indirim zamanları olmaktadır, bu zamanları araştırın. Basit bir duvak da tasarruf konusunda yardımcı olacaktır.
Açık Fikirli Olun Gelinliklere bakarken hiç beğenmediğiniz modeller konusunda bile açık fikirli olun, denemekten kaçınmayın. Bazı vücut tipleri için uygun olan modeller bellidir ama yine de farklı modeller denemekten zarar gelmez. Bu şekilde içinde rahat ettiğiniz tarzı , size en yakışan modeli bulabilirsiniz. Dolayısıyla size önerilen modelleri denemeden reddetmeyin. Bakının Nasıl nişanlanmanız zaman aldıysa ilk görüdüğünüz gelinliği de almanız gerekmiyor. Gelinliğinizi almadan gerek zaman gerek model bakımından bir çok alternatifi denediğinizden emin olun.
Acele etmeyin Gelinliğinizi bulduğunuza inansanız bile hemen almayın, en azından bir gün bekleyip onun gerçekten istediğiniz gelinlik olduğuna emin olun.
İçgüdünüze güvenin Eğer bir gelinlik konusunda ikna edilmeniz gerekiyorsa emin olun ki size uygun gelinlik o değildir. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi o gelinlikle düşünün, hep istediğiniz görüntü bu mu? Eğer değilse onu çıkarın ve yenilerine bakın.
Ölçülere dikkat Gelinliğinizi seçip siparişinizi vermeye hazır olduğunuzda ölçüleriniz alınacaktır: göğüs, bel, kalça. Farklı yerler farklı şekilde ölçü alabilirler. Bu konuda aklınıza takılan birşey olursa bu aşamada sorularınızı onlarla paylaşın. Bu arada gelinlik bedenleri normal kıyafetlere göre küçüktür, bu yüzden bedeniniz yüksek çıkarsa şaşırmayın.
Üstünüzde duruşuna dikkat Her gelinlik üstünüze uydurulmak ister. Gelinliğiniz üstünüze uygun hale getirildiğinde içinde rahat hareket edebiliyor olmalısınız.

İç çamaşır İç çamaşırı seçerken ten renginize yakın bir renk seçerseniz gelinliğin içinden belli olması ihtimali daha düşük olacaktır.
Provalara Zaman Ayırın İstediğiniz değişikliklerin yapılıp gelinliğinizi hazır olması iki ya da üç prova gerektirebilir. Zamanlamanızı yaparken bunu da göz önünde bulundurun. Ayrıca gelinliğin üstünüze uydurulması için yapılacak işlemlerin ek maliyeti olacaktır. Bu maliyetleri işler başlamadan konuşup anlaştığınızdan ve yazılı olarak teyidleşitiğinizden emin olun. Bu arada gelinliğinizi aldığınız yer tadila yapmıyorsa onlara tavsiye edebilecekleri bir yer veya kişi olup olmadığını sorun.
Gelin Resimleri Eğer gelinlikli resim çektirmek istiyorsanız mağazayla gelinliği giydikten sonra tekrar onlara götürüp ütületebileceğiniz konusunda görüşün.
Her ihtimale karşı Gelinliğinizin hazır olmasının ne kadar zaman alacağını öğrenin. Ayrıca ödemeyi kredi kartıyla yapın. Böylesine yüksek miktarda bir ödeme için, gelecekte, her ihtimale karşı yaptığınız ödemeleri ispatlamanız gerekebilir.
Terzinizi tanıyın Gelinliğinizi hazırlayacak bir terzi buldunuz mu? Ona başka bir elbise diktirin ve dikişini görün. Gelinlik gibi önemli bir proje öncesi hem nasıl iş yaptığı hem de çalışma tarzı konusunda fikir edinmeniz çok yardımcı olacaktır.